”Yogan har hjälpt mig att inte vara rädd för att misslyckas”

  • agnetab_MG_2443 kopia

Arbetet på lyxyachter har visat henne världens vackraste platser. Kärleken för yoga tog henne till Indien. Och finanskrisen i USA ledde henne till Mellby, på östra Öland.

Man förstår varför paret Larsson/Cockfield fastnade för gården i Mellby. När man öppnar bildörren möts man av ett lugn och tystnad. Agneta Larsson, som tillsammans med maken Chris Cockfield driver Mellby Ör Inn, möter upp. Vi går in i en av de senaste satsningarna, yogastudion. För bara tolv år sedan var byggnaden en fungerande ladugård. Mycket har hänt sedan
familjen kom till gården.

– Vi bodde i Florida i USA. Min man var mäklare och sålde hus, och jag sålde lån.

När den ekonomiska krisen inträffade var deras marknad den som drabbades hårdast.

– Marknaden dog över bara en natt.

Familjen bestämde sig för att åka till Sverige ett år. Agneta är född i Mellby, och familjen hade ett sommarställe där. För att ha en inkomst gjorde de i ordning några rum för uthyrning.

– Det var ett omfattande arbete att bara bygga några rum, så vi bestämde oss för att satsa fullt ut.

Mellby Ör Inn startades, och familjen blev kvar i Sverige. Verksamheten omfattar inte bara boende och konferens, utan höst- och vintertid även pub med musikkvällar.

– Vi marknadsför oss som en lugn, tyst och rofylld plats som ger själen lugn och ro. Därför har vi ingen livemusik på sommaren, förklarar Agneta.

Tanken med en rofylld plats går hand i hand med den senaste satsningen, den på yoga.

Lina Watanen

Läs hela artikeln i KLT/NT 13 september 2018