Sommaren ger nya erfarenheter

  • IMG_0118

Ett glatt humör, servicekänsla och en social personlighet. Det är nästan tre måsten om man ska arbeta på en camping. Josefin Wittenberg har allt det. Och passande nog är det just på en camping, Dalskär Camping, som hon sommarjobbar.
Klockan har precis slagit tio på förmiddagen. Utanför Dalskär Camping i Bergkvara är det redan fullt hålligång. Flera husbilar har parkerat vid in- och utcheckningen vid receptionen. Badsugna barn och vuxna har intagit platser vid poolen. Även badplatsen nere vid sjön börjar fyllas på och det går ständigt folk in och ut i servicebutiken. Bakom disken i receptionen står Josefin Wittenberg. Hon lämnar över till en kollega, och vi slår oss ner i cafédelen.
– Just nu är det ganska lugnt. Alla som har beställt frallor har fått det och den förbokade frukosten är bortdukad, säger hon.
Det är första gången som Josefin Wittenberg arbetar på en camping.
– Tidigare har jag jobbat inom barnomsorgen, som elevassistent och på fritids. Jag har också jobbat som personlig assistent.
Att hon under sommaren kom att byta bransch är en ren tillfällighet.
– En tjej som jag bott granne med förut, jobbar på campingen. När de behövde hjälp till midsommar tänkte hon på mig. Hon visste att jag var arbetslös, och frågade om jag ville jobba på campingen.
När frågan kom handlade det endast om tillfälligt jobb under midsommar, då campingen har extra mycket att göra.
– Men sedan ringde de igen, då en som skulle jobba här i sommar inte hört av sig. Så jag fick jobbet istället, säger Josefin Wittenberg.

Lina Watanen

’Läs hela reportaget i Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning 17 juli 2014