Simon Glimholt har fokus på naturen

  • SGprofil2 kopia

Simon Glimholt brinner för allt inom fotografering.

– Redigering, stillbilder, rörlig bild och illustrationer. Vid sidan om fotograferande driver jag en e-butik som säljer kameratillbehör och nördprylar för alla fotoentusiaster, berättar han.

De senaste fyra åren har Simon Glimholt gjort frilansuppdrag och sålt kameratillbehör, men han håller just nu på att sälja slut lagret och efter det kommer han förmodligen läsa någon yrkesutbildning.

– Jag är inte fotograf på heltid, däremot har jag gjort olika frilansuppdrag som exempelvis att fotografera sportevenemang, reklam och produktbilder för olika företag.

Hur uppstod ditt fotointresse?

– Det började för nio år sedan. Då var jag 15 år och fick jag en analog pocketkamera av min farmor. Jag började experimentera och fotografera med den. Då fick jag veta att när min pappa var i samma ålder började han också fotografera.

Kan du berätta lite grand som dig själv och din bakgrund?

– Jag är 24 år, läste IT på gymnasiet och kommer ursprungligen från Kalmar men flyttade till en villa i Nybro med familjen för 6-7 år sedan. Jag har växt upp med väldigt mycket djur som hundar, kaniner, marsvin, fåglar och det är nog därför som jag alltid har varit intresserad av djur och natur. Sedan så har jag alltid varit teknikintresserad och höll på mycket med datorer innan jag fick upp intresset för just foto och redigering. Jag började fotografera när jag var 15 år och två år senare startade jag fotobloggen simonpixel.webblogg.se Där lägger jag upp bilder och berättelser från mina fotograferingar.

Janne Adeen

Läs hela artikeln i KLT/NT den 9 augusti 2018