Satirisk teater om Glas-Jesus

  • Frälsaren i Glasriket?
    thorstenwebb

I sommar blir det teater i Glasriket. Det är Regionteatern som producerar och Byteatern som står för regin.
Teatern som kommer att spelas i tält i både Orrefors och Kosta, är en satir över de senaste årens händelseutveckling i Glasriket, författad av Gertrud Larsson och har följande handling:
När nöden i Glasriket var som störst och allt såg hopplöst ut, så kom han, räddaren som med sitt säljevangelium ville frälsa hela riket. Glasarbetarna arbetade hårdare än någonsin och folket jublade, medan formgivarna designade tomtar på löpande band. Glasjesus kom att välsignas av självaste kommunalrådet som gav sin välsignelse till att bygga out-lets, glashotell och anordna julmarknader som lystes upp av två miljoner juleljus.
På scenen kommer teaterbesökarna att möta företagsledningen, politikerna, fackrepresentanterna, glasarbetarna, de berömda formgivarna och det oväntade kärleksparet, ministern som gifter sig med sin Glasjesus.
Det var 2012 som ”Kris i repris” tog kontakt med Regionteatern Blekinge Kronoberg och Byteatern Kalmar Länsteater för att kunna sjösätta en större teaterproduktion sommaren 2014 under arbetsnamnet Protest som roar, där såväl amatörer som sex professionella skådespelare från Regionteatern medverkar.
Regissör blir Lars Sonnesjö från Byteatern och uppsättningarna kommer att visas mellan den 14-28 juni i Orrefors och mellan den 9-23 augusti i Kosta.