”Rörelse ger ett bättre liv och en ökad livskvalité”

  • _MG_0915 kopia

Efter en knäskada tvingades Veronica Jägerbrink att lägga fotbollsskorna på hyllan. Men intresset kring idrott och hälsa gav hon inte upp. Istället utbildade hon sig till lärare och nu arbetar hon på olika sätt för att pusha andra att hålla igång. Ett arbete som hon nyligen prisades för.

Tolv år har gått sedan Veronica Jägerbrink började arbeta som lärare i idrott och hälsa. Efter en termin på Funkaboskolan i Kalmar fick hon jobb på Södermöreskolan i Ljungbyholm. Och där har hon jobbat sedan dess.

– Mitt huvudämne är idrott och hälsa, men jag undervisar i engelska också.

Vi slår oss ner i ett omklädningsrum i Ljungbyholms sporthall. En för Veronica välkänd miljö, både yrkesmässigt och privat.

– Jag är uppväxt i en fotbollsfamilj och har alltid varit en riktig fotbollstjej, säger Veronica.

Fotbollsspelandet fick dock ett abrupt slut då hon skadade knäet.

– Jag fick lägga fotbollsskorna på hyllan och hitta andra vägar.

Hon sökte en ettårig idrottsledarlinje på en folkhögskola.

– Jag tänkte att jag provar och ser om det är något för mig.

Direkt kände hon ett stort ja. Hon lämnade hemorten Fredriksdal utanför Nässjö för att studera till lärare i idrott och hälsa i Kalmar.

– Kalmar är inte så långt bort från Nässjö och min mamma och hennes man hade stuga på Öland. Det kändes naturligt att söka sig hit.

Hon blev kvar i staden efter examen. När hon träffade sin nuvarande man, som kommer från Ålem, landade paret i Rockneby.

Lina Watanen

Läs hela artikeln i KLT/NT 8 mars 2018