Rivig boogie woogie är 13-årige Emilios melodi

  • emiliowIMG_9223 (kopia)

Emilio Walters riviga boogie woogie får alla på fall. Han var bara 9 år när han slog igenom, nu fyra år senare är han aktuell med sitt första album och en lång rad spelningar. I lördags underhöll han på marknaden i Mönsterås.
– Det är roligt att åka ut och möta en massa härliga människor, säger Emilio.

Med sig till Mönsterås hade han Nicke Johansson på gitarr. Trots kylan och regnet fick Emilio fart på publiken som klappade händerna och sjöng med, ett par började också dansa framför scenen. Emilio och Nicke tolkade dels kompositioner av Fats Domino och Jerry Lee Lewis, dels bjöd de på eget material som Stort fan av dig. Innan de kom till Mönsterås hade de hunnit med en förmiddagsspelning i Eringsboda brunn.

– Två jobb samma dag, men det är bara roligt. Jag vill ju komma ut och spela.

Emilio Walter är på riktigt, han brinner för det han gör och är noggrann med att allting ska vara rätt. Inte bara musiken utan också klädseln och frisyren. Spray och gelé håller håret på plats, under skinnpajen bär han en svart-röd skjorta, jeansen är svarta och de fräcka röda myggjagarna är försedda med bling.

– Det är mamma som hittat skorna, hon har koll på sånt, framhåller Emilio.

Han är född 2006 och fyllde 13 år för bara någon vecka sedan. Födelsedagen firade han hemma i Kristianopel i sydöstra Blekinge. 

Huset ligger bara någon kilometer från Pama studios där han spelat in albumet 57 Chevy, det släpps nu på lördag. Till sin hjälp har han haft producenten Magnus ”Mankan” Sedenberg.

Janne Adeen

Läs hela artikeln i KLT/NT 9 maj 2019