Nybyggda altanen firades med trerätters middag

  • nickeboIMG_3144 (kopia)

I lördags var det fest i Nickebo IK:s klubbstuga. Invigningen av den nya 60 kvadratmeter stora altanen firades med en trerätters middag.

– Vi fick 300 000 kronor i bygdepeng, utan de pengarna från kommunen hade bygget knappast blivit av, säger Fredrik Pettersson, ordförande i Nickebo IK.

Klubbstugan är populär och används flera gånger i veckan för olika ändamål. Föreningen arrangerar verksamheter för alla åldrar. Byaträffar, valborgsfirande, pubkvällar, middagar och annat.

– Idrottsklubben har blivit mer av en byförening, vi har utökat verksamheten och ibland hyr vi ut lokalen till kyrkan.

I ett par års tid har medlemmarna i Nickebo IK pratat om att bygga en altan. Men det är ett stort åtagande såväl tidsmässigt som ekonomiskt. 

– Det känns jättebra att allting är klart. Det har varit mycket jobb, men vi blev färdiga i tid inför festen. Sedan är det också en fråga om ekonomi, 300 000 kronor är mycket pengar för oss. Så vi är mycket glada över bygdepengen. Det är proffs som har byggt altanen, vi har använt lokala entreprenörer. Men vi i föreningen har gjort mycket själva också, vi har hjälpts åt med det ena och det andra. Jag har varit med och rivit och kört skräp och varit den som hållit kontakt med byggare och elektriker, säger Fredrik Pettersson.

Han kallar sig för fritidskock och det var han som fixade trerättersmiddagen i lördags, 45 personer sate sig till bords i klubbhuset. De serverades grönkålssoppa, karré med coleslaw och svartvinbärs- och björnbärspaj med vaniljsås. 

– Men jag var inte själv om att laga maten, vi var flera stycken i köket

Han säger att det finns kraft och idéer i bygden. För 15 år sedan började han engagera sig i Nickebo IK.

Janne Adeen

Läs hela artikeln i KLT/NT 1 november 2018