Martin lanserar en egen målvaktshandske

  • martinaIMG_8374 (kopia)

Trots de oroliga tiderna väljer Nybro IF:s målvaktstränare Martin Andersson  att lansera en egen målvaktshandske.
– Med den här handsken vill jag göra fotbollen tillgänglig för fler, säger Martin som har hjärtat till vänster och som varit lagkamrat med en olympisk mästare. 

Martin Andersson driver också instagramkontot New wave goalkeeping. Som barn brukade han bläddra i kataloger från Puma, Adidas och Reebok och drömma om att kunna köpa deras populära målvaktshandskar. Martin säger att de etablerade märkena ofta är dyra och de billigare märkena håller inte särskilt länge.

– När jag var 8-9 år började jag så smått drömma om att göra en egen målvaktshandske, redan då såddes ett frö. Vi hoppas kunna fylla ett tomrum där man får en bra handske med bra levnadslängd, säkert grepp och bra passform till ett rimligt pris – alla har ju inte jättemycket pengar. Sedan tycker jag ju att den är riktigt snygg också, säger han och spricker upp i ett leende.

– Målvaktshandskar börjar ofta gå sönder redan efter några träningar, då börjar sömmarna gå upp. Mina handskar kommer också att gå sönder efter en tid, men de är mer robusta och ska tåla mer. Det är en traditionell målvaktshandske jag skapat, med komfort, greppsäkerhet och bra hållbarhet. Det är jättekul och jag är stolt. Säljer den så är det en bonus. Och vem vet, då kanske det kommer det kommer en ny modell.

Platsen är ett omklädningsrum i Victoriavallen. Senare denna torsdag ska Nybro IF för första gången i år träna på sitt hemmagräs. Men på förmiddagen är det tyst och stilla i lokalerna. Martin Andersson brinner för att göra fotbollen tillgänglig för fler. Fotbollen och hans politiska ideal smälter samman. 

– Jag har jobbat inom arbetarrörelsen i närmare 15 år och månar om att alla har rätt till en vettig fritid. För mig är det en rättvisefråga.  Nu har jag tagit ett break från partipolitiken, kanske är det därför som jag haft tid att förverkliga drömmen om målvaktshandsken. Med heltidsjobb, sambo och barn utöver uppdraget som målvaktstränare har man inte så mycket tid över, påpekar han.

Janne Adeen

Läs hela artikeln i KLT/NT 23 april 2020