Lisas nya huvudroll är att leda och utveckla 

  • _lisas0 kopia

När hon var litet barn lekte hon och kompisarna affär på gatan och sålde allt möjligt till grannarna. Som 19-åring kom hon att starta eget, tillsammans med sina föräldrar. Och nu, 39 år, tar hon sig an en helt ny utmaning. Lisa Söderholm är Kalmar citys nya centrumutvecklare, och just utvecklingen av Kalmars stadskärna är något hon verkligen brinner för. 

Den 11 oktober lämnade Lisa Söderholm sin tjänst som butikschef för Gina Tricot-butikerna på Baronen och i Hansa city. Den 12 oktober började hon sin nya tjänst som centrumutvecklare och vd på Kalmar city.

– Jag har jobbat 20 år i butik och fyller snart 40 år. Jag kände att kanske var dags för mig att göra något annat nu, säger Lisa.

Vi träffar henne på hennes kontor. Ett kontor hon knappt hunnit installera sig på än, efter bara en dryg månad på nya jobbet. Området handel däremot är inget nytt. Tvärtom.

– Mina föräldrar har alltid jobbat inom handel och jag är uppväxt i världen med att äga och driva butiker. Som barn lekte jag ofta affär.

När det var dags för gymnasiet var valet lätt – handelsprogrammet på Stagneliusskolan.

– Där fick jag mycket kunskap. Dessutom jobbade jag extra på kvällar, helger och lov hos föräldrarna.

Att Lisa en dag skulle driva eget var ett bestämt mål. Men hon kunde inte tro att målet skulle nås redan som 19-åring.

– Mamma hade jobbat i livsmedelsbutik i många år och kände det var ett tungt arbete med att plocka varor. Hon ville göra något nytt. Kläder och mode har alltid intresserat både mamma och mig så tillsammans bestämde vi oss för att starta en klädbutik.

Vårterminen innan studenten var planerna i full gång.

– Innan dess hade jag tankar om vad jag ville göra efter gymnasiet. Kanske plugga vidare, söka jobb eller resa. Men jag hade aldrig tänkt tanken att direkt efter studenten starta eget.

En del kompisar ifrågasatte hennes beslut att låsa sig direkt efter gymnasiet. Men Lisa var bestämd. Hösten 1997 öppnade hon tillsammans med föräldrarna Kalmars första Gina Tricot-butik.

 

Lina Watanen

Läs hela artikeln i KLT/NT 23 november 2017