Kim Ahlqvist bestämde sig för att lyckas i livet

  • kima kopia

Trots alla odds emot sig har Kim Ahlqvist bevisat att det går att jobba sig upp och bli någon, utan att ha någon egentlig utbildning.

Är det någon som gjort en raketresa genom livet, så är det väl den 31-åriga Nybrokillen Kim Ahlqvist. På bara sex år  har han gått från ideell
arrangör för Lokalbollens dag och nätsajten Lokalbollen.se, till att idag fått en tjänst som kommunikativ chef och digital strateg på Mörbylånga kommun.

När tidningen först kom i kontakt med Kim, var det när han skulle arrangera eventet Lokalbollens dag. Då jobbade han i hemtjänsten, spelade fotboll och började så smått engagera sig i att anordna bakluckeloppisar. Men vi backar bandet lite.

Kim växte upp i Alsjöholm utanför Nybro. Med två ofullbordade gymnasieutbildningar med därtill hörande icke så bra
betyg, sökte han 2007 till militären.

– Jag gjorde lumpen som vakt i Karlskrona och där träffade jag också min sambo Ann-Sophie Hammenholt. Men så 2010
berördes jag starkt av en familjetragedi och  bestämde mig för att lyckas här i livet. Tror själv att det var då någon gång som jag blev duktig på att ge mig tusan på att göra något bra och bli skicklig på det, berättar han med stor inlevelse.

Ann-Heléne Thörning

Läs hela artikeln i KLT/NT den 9 augusti 2018