Hyllad komiker kommer för att reda ut missförstånd

  • DSCF2133 kopia

Messiah Hallberg behövde inte lång tid för att etablera sig som en av de mest framgångsrika svenska komikerna. Humorkarriären inleddes 2009, när han vann en nybörjartävling i stand up-comedy.

Nu åker han ut på en soloturné som gör ett stopp i Kalmar och han tänker visa att han inte är moderatblå stekare från Östermalm.

Den 9 september står Messiah Hallberg på Herminas scen. Turnén, som går under namnet Den missförstådde profeten, inleds den 6 september och finalen äger rum i Stockholm tre veckor senare.

– Jag har aldrig varit i Kalmar tidigare. Det blir spännande att möta publiken där. Fast det är lite läskigt att uppträda ensam, detta är min första soloturné. Tänk om det inte kommer någon, tänk om jag blir ensam i lokalen. Så tänkte jag först, men biljettförsäljningen har gått bra och föreställningarna i Göteborg och Stockholm är utsålda, säger 33-åringen från Stockholm.

Messiah Hallberg var i våras med i Let’s dance och har synts i tv-program som Parlamentet, Roast på Berns och RAW comedy club.

Som skådespelare har han etablerat en parallell karriär och har medverkat i serier som Stockholm-Båstad och Finaste familjen och därtill haft sina egna serier: Messiah – frälsaren och Messiah – för Sverige i tiden på SVT. Det har rullat på i högt tempo sedan vägvalet för åtta år sedan.

– Innan jag blev komiker arbetade jag i några år som journalist, bland annat på Aftonbladet, Sveriges Radio och TV4. Men när jag var 24 år fick jag ett slags tidig medelålderskris eller vad man ska kalla det. Då kom jag in på det här spåret, säger han.

I samma veva blev Hallberg pappa för första gången. Han valde att ta ett tämligen djärvt steg. I stället för att söka någon trygg anställning med lagstadgad rätt till semester anmälde han sig till Bungy comedy, som är en nybörjartävling för komiker.

Janne Adeen

Läs hela artikeln i KLT/NT 24 augusti 2017