Hälsan i centrum för Charlotte Kaupang

  • Kaupang 1 kopia

Charlotte Kaupang har en passion för hälsovård, både fysisk och psykisk. Hon tycker att det är något som man borde tala om mycket mer om på arbetsplatserna.

– Inte minst handlar det om kvinnor. Många försöker helt tiden vara ”duktiga flickor”. 

När Adam Lindrooz lämnade Alarmstreet Media som gör kundtidningar för att skapa arrangemangsbolaget Event Yourself tog han med sig Charlotte Kaupang som jobbade som projektledare på Alarmstreet. Hon har dessutom drivit egna företag, bland annat ett där hon sålde utomhusgym.

– Men jag känner att jag får utlopp för mina intressen i det här jobbet, så jag håller på att avveckla det företaget.

Hälsan är viktig för Charlotte Kaupang. Därför vill hon gärna arbeta med arrangemang som handlar om hälsovård. Hon talar med stor entusiasm om den kommande näringslivsdagen Guldnyckeln som ska ligga i samband med Guldfesten. God arbetsmiljö är ett av ämnena och där vill Charlotte Kaupang att man tar upp psykisk hälsa och utbrändhet. För hon har egna erfarenheter i ämnet.

Charlotte växte upp på Stävlö på landsbygden utanför Kalmar. Som barn älskade hon att hjälpa till med utomhusarbete, samtidigt som det tidigt stod klart att hon var en stor idrottsbegåvning.

– Sedan är jag väldigt målinriktad och har alltid varit. När jag var barn bestämde jag mig till exempel för att jag skulle jobba på LRF Konsult. Konsulterna därifrån såg jag ute på landet som barn och för mig verkade deras jobb roligt och glamoröst. Jag utbildade mig senare till ekonom enbart med sikte på att jobba där.

Vad ingen annan märkt var hur dåligt ”duktiga Charlotte” mått tidvis under uppväxten.

– Jag ville vara problemfri för omgivningens skull. Jag dolde hur jag mådde genom att jag log och skrattade hela tiden. Min frustration fick jag ut genom att jobba och träna. Inte ens när jag mådde riktigt dåligt, hoppade jag över att träna.

Hon fick så småningom sitt drömjobb på LRF Konsult i Stockholm. Charlotte var framgångsrik med att skaffa nya klienter och fick snabbt stora egna ansvarsområden. Snart växte det hela henne över huvudet, men hon klarade inte att säga ifrån.

Joakim Carlsson

Läs hela artikeln i KLT/Nt 16 november 2917