Hallå där, Ingegerd Petersson,

  • IMG_4606 kopia

insamlingsansvarig på Kalmar Stadsmission, som ger gamla sedlar och mynt en andra chans.
Vad menas med att ge pengarna en andra chans?
– De sedlar och mynt som är ogiltiga att betala med, tar vi emot i våra insamlingsbössor, och växlar in till vårt 90-konto. På så vis ger vi dessa en andra chans. Precis som vi vill ge människor en andra chans.
Vad för pengar kan man lämna?
– Du kan lämna de enkronor, tvåkronor och femkronor, som upphörde att vara giltiga den 30 juni i år. Även äldre sedlar kan du lägga i våra insamlingsbössor. Givetvis tar vi även tacksamt emot nya mynt och sedlar också.
Var finns bössorna?
– I butiker där kunder ofta handlar för kontanter. Exempelvis blomsteraffärer och bagerier/fik. Vi har även insamlingsbössor på ICA Maxi och på vår Second Hand&Garderoben på Amerika vägen 1 samt på vår öppna dagverksamhet Lotsen, Södra Långgatan 36,
Hur länge pågår insamlingen?
– Mynten ska vi lämna på banken senast 31 augusti, så var gärna ute i god tid. Kolla jackfickorna och väskorna, även de som finns i garderoben i väntan på vintern. Kanske har du någon ”diverse” låda i hallen eller i tvättstugan som kan innehålla mynt.
Vad kommer hända med pengarna?
– Alla insamlade medel vi får in använder vi i våra verksamheter. Vår öppna dagverksamhet Lotsen, vår Ateljé där kvinnor syr nya saker av återanvända tyger och på Handtaget där praktiskt arbete inom snickeri, målning och fastighetsservice utförs. Här ger vi människor en andra chans genom att Lindra, Förändra, Påverka, Engagera och Utveckla. Vi vill säga tack för att du bidrar till ett mänskligare Kalmar.

 

Lina Watanen

KLT/NT 3 augusti 2017