Frisören Sara förverkligar sin dröm

  • IMG_2628 kopia

I slutet av maj förverkligade frisören Sara Svenneheim, 21, sin dröm.

Då öppnade hon Salong Sara i Rockneby.

– Jag har arbetat på salong tidigare, men ville bli min egen och driva salongen efter mina egna idéer, säger hon.

Många Rocknebybor pendlar till arbetet inne i Kalmar. Sara Svenneheim gör tvärtom. Hon bor i Kalmar, men arbetar i Rockneby. Hennes frisersalong är inrymd i ett hus bredvid det gamla röda bibliotekshuset på Ryssbyvägen. Ovanför salongen bor Saras mormor och morfar. Mormor Birgitta är för övrigt en av Saras stamkunder.

– Jag föddes i Kalmar, men växte upp här i byn. Det började med att min storebror föreslog att jag skulle öppna en salong här, då hade jag letat länge efter en lämplig lokal. Jag skulle aldrig öppna salong inne i Kalmar, där finns så många frisörer redan. Först förstod jag inte alls hur brorsan tänkte, men sedan började jag höra mig för och insåg att det finns ett intresse för en frisersalong i byn. Det har funnits tidigare, men det är några år sedan. Innan jag öppnade var samhällets enda frisör den kvinna som en dag i veckan klipper på äldreboendet. Så brorsan ska helt klart ha lite cred för sitt tips, säger Sara Svenneheim.

Den 21 maj var den rymliga källarlokalen i ordningsställd och hon bjöd in till öppet hus.

– Det kom mycket folk, fler än jag trott.  Jag var införstådd med att det kan ta lite tid innan verksamheten kommer igång på allvar, men det har gått bra. Det har varit full fart sedan dess. Nu får jag styra och ställa lite som jag vill. Det är roligt och jag har ett starkt driv. Farmor har haft en affär så från henne har jag också fått lite tips och goda råd.

Marknadsföringen görs via olika kanaler: Facebook, bokningssidan på nätet och dessutom har Sara satt upp lappar runt om i samhället. Kunderna kommer inte bara kunder från byn utan också från Böle, Kåremo, Revsudden. Det är med andra ord ett ganska stort upptagningsområde.

Janne Adeen

Läs hela artikeln i KLT/NT 10 augusti 2017