Fler stjärnor till hela Sveriges camping

  • anna-webb

Fler artister än någonsin kommer till Böda Sands Camping i sommar. Bland annat idolvinnaren Kevin Walker, Shirley Clamp, Markoolio och Anton Ewald.
– Vi satsar ännu mer på aktiviteter än tidigare. Vårt mål är att ge våra gäster en så bra semesterupplevelse som möjligt, berättar Anna Barkevall som är delägare och vd.

Böda sand
I år är det 20-års jubileum för Böda Sand och det ska firas hela sommaren. 1994 köpte Anna Barkevalls föräldrar anläggningen, och 2005 tog Anna och hennes bror Anders Barkevall över bolaget. De driver det tillsammans med Annas man Martin Barkevall.
Sedan dess har det hänt mycket. Det har bland annat byggts ett vattenland, två nya restauranger och 35 strandhus för året runtboende. På åtta år har omsättningen fördubblats.
– Ett avgörande för framgången är vår tydliga vision som sattes 2005. Den är att gå från camping till semesteranläggning innan 2015. Alla investeringar går i linje med denna vision, berättar Anna.
Ända sedan familjen Barkevall tog över campingen har vinsten återinvesterats i bolaget. I år är inget undantag och man har investerat 12 miljoner i att bygga om hela centrumet av anläggningen. Restaurangen jämnades i stort sätt med marken och är återuppbyggd. I centrumdelen finns flera butiker, som bokhandel, matbutik, bageri och frisör.
– Till nästa säsong vill vi ha ytterligare en butik, som lyfter fram öländska kvalitetsprodukter. Än så länge är det inte klart vem det blir, säger Anna.

Anna Borg

Läs hela reportaget i Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning 19 juni 2014