Festivalarrangörer satsar på att brygga sitt eget öl 

  • DSCN2331 kopia

De kallar sig Smålands nyfiknaste bryggeri. De fyra killar som våren 2016 påbörjade installationen av Emmaboda bryggeri i den nybyggda lokalen vid festivalområdet i Rasslebygd i Emmaboda. Och som redan tre veckor senare gjorde sin första bryggning (batch) som blev deras Imperial IPA och som fortfarande är i produktion. 

Sedan dess har Jonas Henriksson, Hampus, Håkan, och Magnus Karlsson och deras anställde Melker Melkersson haft fullt upp med att brygga öl. Numera har de flera sorter i sitt sortiment. En del lite annorlunda sorter som Hallonöl och Varför är du så sur?

Redan skylten inne i bryggeriet skvallrar om att här finns öl. Neonskylten som är en omgjord möbelskylt stod tidigare för ”Skruvs möbler”, men blev med lite bortplockande av vissa bokstäver istället en skylt där det står ”mer öl”. Att bryggeriet kom till
beror egentligen på att samma grabbar också driver Emmabodafestivalen och ville kunna servera sitt eget öl. De jobbar alltså hela tiden också parallellt med festivalen.

Festivaler och öl hör ihop och med ett genuint ölintresse, beslutsamhet och hårt -arbete har bryggeriet redan rönt stora framgångar.

Det var Hampus Karlsson som för några år sedan började brygga öl i hemmet och sedan fick med -sig Jonas Henriksson, vilket ledde till att de för något år sedan beslutade de sig att satsa på ett eget bryggeri.

 

Ann-Heléne Thörning

Läs hela artikeln i KLT/NT 26 april 2018