Ett gäng veteraner som laddar inför Sydostrallyt

  • sydostrayllyDSCN8644 (kopia)

För sann gemenskap och härliga upplevelser, bjuder Nybro MC Klubb den 25 maj för fjärde gången in till Sydostrallyt med start vid gamla Preemmacken i Nybrorondellen.

 En efter en kommer motorcyklar av alla de slag och modeller inkörande på innergården till klubblokalen på Södra
Industrigatan i Nybro. Av de röda, blå, grå och guldfärgade hojarna kliver män i sina bästa år och
genast tar killsnacket vid. Att alla tycker det är roligt att ses, går inte att ta miste på, för här är idel skratt och glada miner.

– Var är presidenten? Är han sist idag, säger Roland Ljung och syftar på klubbens ordförande, eller president som det heter i sådana här kretsar. 

Han hinner knappt yttra meningen förrän en Honda ”guldvinge” glider in på gården, körandes av ordföranden Torben Zedrén.

Nu är alla 18 samlade för att åka en provrunda inför SydostRallyt den 25 maj. 

En runda på cirka nio mil som kommer att gå från Nybro till Dörby kyrka i Smedby, Tyska bruket i Kalmar och vidare söderut och tillbaka. 

– Det blir fem stationer och vid varje station kommer det att finnas tävlingar. Och den som lyckas bäst kommer sedan att få ett pris. Vi bjuder in andra mc-åkare från hela Sydostregionen och vi hoppas på att det totalt blir minst ett 50-tal som ställer upp. Har vi tur kan det bli 60, säger Torben Zedrén.

Ann-Heléne Thörning

Läs hela artikeln i KLT/NT 9 maj 2019