En skrämmande politisk karta

Idag, dagen efter valet till Europaparlamentet vaknar jag och hela Europa upp med en ny främmande och skrämmande politisk karta. Ett Europa där tongångarna från tiden före andra världskriget kommer tillbaka. En tid då många gav stöd till tankar om att människor hade olika värde beroende på vem de var eller varifrån de kom.
På SD:s hemsida kan jag läsa om:
Människors nedärvda essens
Att byggandet av kollektiv större än nationen riskerar att leda till katastrof och ska undvikas
Att människors gemenskap och solidaritet följer ett gemensamt språk
Att vissa kulturer är bättre än andra
Orden ovan är starka, och när vi tänker tillbaka på tiden efter Hitlers nazism, ett världskrig, ett söndrat Europa, miljontals människor dödade i kriget och miljontals människor dödade i koncentrationsläger skyllde Hitlers anhängare på att de inte förstått. Min fråga idag är, hur kan vi få människor att förstå innan det är försent och historien upprepar sig.
Vi i Centerpartiet och företrädarna för alla de partierna som har alla människors lika rätt och värde som honnörsord, har en stor och mycket viktig uppgift inför valet den 14 september 2014. Vi måste i möten med människor påminna om vad som hände och berätta hur vi vill se Sverige i framtiden, ett Sverige där vi tar emot de människor som behöver hjälp och ger dem en bra start för ett nytt och tryggt liv.
Centerpartiet har gjort ett mycket bra val, drygt 63 000 fler väljare i riket än vid valet 2009, ungefär lika många som kommuninnevånarna i Kalmar, i Kalmar län har Centerpartiet fått 638 nya väljare, siffror som vi tar emot med stor tacksamhet. Med vår partiledare Annie Lööf i spetsen har vi varit många engagerade företrädare för partiet, som delat valfoldrar, klistrat affischer, arrangerat bokbord på skolorna, skrivit insändare, deltagit i debatter, fixat det praktiska kring möten på torg och andra platser där vi fått tillfälle att prata politik och inte minst lyssna på vad som är viktigt för den människan vi mött. Vårt budskap ”Närodlad politik” har gett tydliga avtryck, och inte minst frågorna kring hur vår mat märks och producera och djurens välfärd, har gett Centerpartiet valframgång. Jag tackar alla funktionärer som jobbat inför valet och inte minst tacka alla medborgare som tog Centerpartiets valsedel i EU-valet.

Ingegerd Petersson (C) Kalmar
Kampanjsamordnare för EU-valet i Kalmar län