”Det var nu eller aldrig”

  • regina_MG_7139 (kopia 2)

Hennes allra första extrajobb var i en Ica-butik. Likaså hennes första sommarjobb. Och på den vägen har det fortsatt. 

– Jag försökte lämna matbutiksbranschen en gång, för att jobba i en prylbutik. Men det funkade inte, det var inte tillräckligt mycket ös, säger Regina Sjögren som sedan ett par månader tillbaka är sin alldeles egen handlare. 

Mycket kan hända på en ganska kort tid. Fråga Regina Sjögren, hon vet. I våras, försommaren, såg hon en annons om att det söktes en ny handlare till Ica-butiken i Rinkabyholm. Nu, ett knappt halvår efteråt, är det hon som är den nya handlaren.  

– Jag började som tonåring, vid 15, 16 års ålder, att jobba i Ica-butiken i Mörbylånga, där jag kommer ifrån, berättar Regina. 

Sedan dess har hon arbetat för samma kedja, fast i olika butiker. Bland annat i Färjestaden, Trekanten och Kalmar. På sistnämnda ort, i Kalmar, arbetade hon i Södercentrum.

– Jag började med att sitta i kassan. Sedan blev jag frukt- och grönsaksansvarig. Därefter ställföreträdande butikschef och sista åren butikschef. Totalt blev det 16 år.

Innan Södercentrum gjorde hon vad hon kallar det ett ”försök” att lämna matbutiksbranschen. 

– Jag fick jobb i en butik som sålde prylar. Men det funkade inte så bra för mig, det var inte tillräckligt mycket ös.

Och så kom det sig att hon återigen hamnade i en matbutik. 

Som handlare har hon nu ett helhetsansvar för butiken, personalen och allt annat det innebär. 

– Visst har tanken funnits om att jag en dag skulle vilja ha en egen, liten butik. Men det är inte så att jag känt att jag måste ha det. 

Det var lite tillfället som gjorde att Regina kom att bli handlare. När hon tidigare i år såg en internannons om ”handlare sökes till Rinkabyholm” blev hon lockad. 

Lina Watanen

Läs hela artikeln i KLT/NT 8 november 2018