”Consid ska bli Kalmars bästa arbetsplats”

  • niclasaIMG_7444 (kopia)

Den 50-åriga trebarnspappan Niclas Andersson lämnade försvaret och hamnade i IT-branschen. Han leder Consids medarbetare på kontoret i Kalmar.

– Vi håller som bäst på och letar efter lämpliga lokaler och rekryterar personal, säger Niclas som är född och uppvuxen i Kalmar.

IT-företaget Consid har drygt 1000 anställda runt om i landet och omsatte förra året en miljard kronor. Företaget erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Consid finns på 19 orter i Sverige, Kalmar blir den 20:e. Till att börja med ska kontoret i Kalmar bestå av runt 20 anställda, men planen är att till utgången av 2021 fördubbla personalstyrkan här. 

– Det jag tycker är så spännande med IT-branschen är att det ständigt händer nya saker och att det är en väldigt framåtsträvande bransch. Det finns många ledarskapsutmaningar och det är något jag tycker känns både givande och spännande. Många medarbetare är unga, hungriga och vill lära sig nya saker. Där är det viktigt att man inte stagnerar utan att man hela tiden vill driva medarbetarna och bolaget framåt. Samtidigt ser vi allt tydligare hur viktigt det är att kunna anpassa sig och följa med i teknikens utveckling.

Bra ledarskap är, menar Niclas Andersson, att få andra människor att bli sitt bästa jag och göra sitt allra yttersta på arbetet. 

– Jag har alltid en stor tilltro till de jag arbetar med och jag tror på att man ska se möjligheter och inte problem. Jag är ingen kontrollerande person. Även om man ger sig in i ett nytt område står jag även fast vid att det är okej att göra fel, för att sedan göra det bättre nästa gång. Man lär sig av sina motgångar. Det här tror jag krävs i vår bransch; det går inte att ta för givet att allt flyter, utan man måste skapa rätt förutsättningar för konsulter att leverera högsta kvalitet. Vi gör ju det här tillsammans.

Niclas Andersson inledde sin yrkeskarriär inom försvaret. Under sina tio år på KA2 i Karlskrona lärde han sig hur han vill vara som ledare.

– Det är en bra plattform att ha med sig senare i yrkeslivet. Man lär sig hur man reagerar i olika situationer och det blir på ett sätt en ”try and error”-utbildning. Man får helt enkelt se vad som fungerar och vad som inte gör det I och med stora förändringar i Försvarsmakten vid millennieskiftet valde jag att söka mig vidare och hamnade då inom Telecom, för att sedan växla över helt till IT. De senaste tio åren har jag arbetat med IT-konsulting, både med infrastruktur och systemutveckling. Jag kommer nu från ett annat konsultbolag där jag varit kontorsansvarig i fem år.

Janne Adeen

Läs hela artikeln i KLT/NT 13 februari 2020