Affären i Gullabo ska öppna igen

  • David Wu och Christina Lu har köpt den gamla lanthandeln i Gullabo och planerar att öppna butiken i mitten av november.
    Gullabo lanthandel

Gullabo

Lanthandeln i Gullabo har fått nya ägare. Om några dagar öppnar butiken igen och de nya ägarna vill locka byborna till affären med lägre priser, längre öppettider och en ny cafédel.

– Vi driver redan en butik i Broakulla och det går väldigt bra. Vi trivs här i trakterna och när vi hörde att butiken i Gullabo skulle läggas ner tänkte vi att vi kan testa att driva den, säger Christina Lu.

De senaste dagarna har hon och hennes man David Wu arbetat hårt med att bära in varor i affären. De har också placerat ut stolar och bord för att skapa en liten cafédel i butiken.

– Folk i byn har kommit till oss och berättat att det fanns en cafédel här förr. Nu vill vi ge den servicen igen och här ska folk kunna fika, umgås, prata och ha en möjlighet att slå sig ner på en stol och vila.

Makarna köpte butiken för två veckor sedan och nu hoppas de kunna erbjuda lägre priser än tidigare.

– Eftersom vi har köpt affären har vi ingen månadshyra och då vi äger två butiker kan vi få lägre inköpspriser och på så sätt erbjuda fler och billigare varor.

De planerar också att ha längre öppettider.

– Vi ska ha öppet alla dagar och jag tror på att människorna i Gullabo kommer till oss då vi kan ge bra service och längre öppettider, säger David Wu.

Han och Christina tittar runt i butiken. Flera av hyllorna är redan fulla av varor och om bara några dagar öppnar butiken upp portarna till allmänheten.

– Vi har beställt ett nytt kassasystem och vi hoppas kunna öppna upp affären på onsdag den 13 november. Men det kan bli en eller två dagar senare, säger Christina och avslöjar att de första kunderna kommer få en liten gåva.

– Vi kommer bjuda på kinesiskt te och godis till kunderna som kommer första dagen, säger Christina Lu.

Lena Finnas